Mindentudás Egyeteme az SDT-ben
Zsigó Zsolt
2006/10/19 14:50
867 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.
Milyen messzire esett Newton almája? Félnünk kell-e a nukleáris energiától? Kérdések, melyek talán már mindenkinek az eszébe jutotttak. Szeretnénk választ kapni rájuk, persze nem úgy, ahogy egy egyetemi előadáson válaszolnának, hanem úgy, hogy meg is értsük! Az előadások egyre bővülő köre megtalálható a Sulinet Digitális Tudásbázisban is!

Végre itt a lehetőség! A már mindenki által ismert Mindentudás Egyeteme ugyanis egy olyan kísérlet, amely egyesíti a magyar tudományos ismeretterjesztés hagyományait az új nemzetközi tapasztalatokkal és a legkorszerűbb kommunikációs lehetőségek alkalmazásával. Ezentúl az előadások filmváltozatai letölthetők a Sulinet Digitális Tudásbázisból is!Az előadások teltház előtt zajlanak, az ország népe pedig televízión, vagy rádión is követi a nagysikerű sorozatot, amely még az újságok és hetilapok írásaiban is eljut az érdeklődőkhöz.

Magyarországon 2002 szeptembere óta, amikor elindult a Mindentudás Egyeteme tudományos előadás-sorozat, amely a korszerű ismeretterjesztés példájává vélt. A legkülönbözőbb tudományterületek - fizika, kémia, biológia, csillagászat, űrkutatás, orvostudomány, történettudomány, szociológia, művészettörténet stb. - meghatározó személyiségei tartottak és tartanak előadásokat az adott szakterület jellemzőiről, az elméleti kutatások és a gyakorlati felhasználás összefüggéseiről.

Az előadók bebizonyították, hogy képesek magas színvonalon, mégis közérthető nyelven, mindenki számára hozzáférhetővé tenni saját tudományuk eredményeit. A hallgatóság hétről hétre megtöltötte az előadótermet, százezrek nézték a tévéközvetítéseket és sokan töltötték le a honlapról az előadásokat.A fizikával kapcsolatos előadások:

Csatlakozz hozzánk!

Ajánljuk

European Schoolnet Academy Ingyenes online tanfolyamok tanároknak
School Education Gateway Ingyenes tanfolyamok és sok más tanárok számára
ENABLE program Program iskoláknak a bullying ellen
eBiztonság Minősítés Minősítési rendszer oktatási intézményeknek
Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten