Mozaik fejlesztő program
2011/04/29 00:00
1688 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

A logikus gondolkodás és az analízis-szintézis területének fejlesztésére programot dolgozott ki Hudra Nikoletta pszichopedagógus szakértő, szaktanácsadó, informatika tanár. A Mozaik Varázs elnevezésű program különösen a diszlexiás, diszgráfiás, tanulási problémákkal, illetve részképesség zavarral küzdő gyermekek fejlesztésére alkalmas, de minden diák számára ajánlható.

mozaik_520

Fejlődő képességek

Használata során játékos formában javítja az analízis-szintézist, a figyelmet, a logikus gondolkodást és a téri tájékozódást. Segíti továbbá a formafelismerés, vizuális differenciálás, vizuális észlelés, rész-egész viszony, szem-kéz koordináció, sorrendfelismerés és figyelem fejlődését is.

A feladat

A diákok feladata, hogy az elemekből összeállítsák a színes, négyzet alakú mozaikokat. A kész mozaik kicsinyített képe a programablak bal felső sarkában, az összeállítandó alkotórészek pedig elszórtan találhatók. Az elemek egymás mellé helyezésével – vagy esetenként egymás elfedésével – állítható össze belőlük a teljes mozaik.

A demo verzió több mint 100 előre elkészített mozaikot tartalmaz, ezekből válogathatnak a pedagógusok. A teljes változat feladatsorok összeállítására is lehetőséget nyújt, valamint tartalmaz egy mozaikszerkesztő modult is, mellyel új feladatok készíthetők, a diákok fejlettségi szintjének megfelelően.

A program teljes leírása és az alkalmazás demó verziója a Hudra honlapján találhatók.

Csatlakozz hozzánk!

Ajánljuk

European Schoolnet Academy Ingyenes online tanfolyamok tanároknak
School Education Gateway Ingyenes tanfolyamok és sok más tanárok számára
ENABLE program Program iskoláknak a bullying ellen
Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten