NDPS - Drivers II.
2004/12/19 22:42
546 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

NDPS Controlled nyomtatók esetén lehetőségünk van arra, hogy a nyomtató telepítésekor automatikus telepítődjék a nyomtatónk általunk megadott drivere is. Azonban előfordulhat, hogy friss, vadiúj nyomtatónkhoz nincs előtelepített driver.Cikkünkben áttekintjük miképpen vehetünk fel új drivereket nyomtatóinkhoz.

A nyomtató driverek kérdése elsősorban nem a nyomtató objektumhoz kapcsolódik, hanem a Broker objektumhoz. Így ezt is, itt tudjuk beállítani.

1. Indítsuk el a Netware Administrator-t!

2. Kattintsunk kettőt a Broker objektumra!

3. Kattintsunk a Resource Management (RMS) gombra!

4. Kattintsunk az Add Resources gombra!

5. Válasszuk ki az operációs rendszert! Itt két lehetőség között választhatunk! Az Add gombra kattintva, az internetről letöltött, vagy a nyomtató driver CD-jén található drivereket telepíthetjük. Az Extract from File... gombra kattintva, az adott gépen (amin épp dolgozunk) lévő driverek között válogathatunk. Kattintsunk az Add gombra először!

6.a Kattintsunk a Browse gombra! Amennyiben a Browse gomb nem reagál, akkor indítsuk a Netware Administrator-r a következő paraméterrel:
nwadmin32.exe /DisableTLSMgr

7.a Válasszuk ki azt a helyet, ahol a nyomtató drivere található. Rövidebb-hosszabb másolás után a driver megjelenik a kiválasztható driverek között.

6.b Amennyiben az adott munkaállomáson lévő driverek közül szeretnénk választani, az Extract from file.. gombra kattintsunk! Természetesen ha Windows 2000-s gépen dolgozunk, akkor csak a Windows 2000-s driver-készletet bővíthetjük ezen a módon.

7.b Válasszuk ki a munkaállomáson található driverek közül a telepíteni kívántat.

Ezzel elértük, hogy a nyomtatónk egészen biztosan a legjobb, legújabb, legbiztosabban működő driverrel települjön, de azt még nem, hogy azokon a munkaállomásokon, melyeken már telepítettük, frissüljön is ez az újabb, jobb driver. Következő cikkünkben megpróbálunk választ adni erre a kérdésre is.

Molnár Péter

Csatlakozz hozzánk!

Ajánljuk

European Schoolnet Academy Ingyenes online tanfolyamok tanároknak
School Education Gateway Ingyenes tanfolyamok és sok más tanárok számára
ENABLE program Program iskoláknak a bullying ellen
eBiztonság Minősítés Minősítési rendszer oktatási intézményeknek
Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten