Nehéz helyzetben a pályakezdők
Farkas László
2003/10/02 21:39
1673 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.
Az európai munkáltatók ódzkodnak a munkaerőpiacra frissen kikerülők foglalkoztatásától - a nemzeti kormányok programokkal válaszolnak.

A Magyarországon tevékenykedő munkaadók mintegy 80 százaléka nem alkalmaz pályakezdőket - derül ki a munkaügyi tárca rövid távú munkaerő-piaci prognózisából. A munkáltatók szerint az iskolapadból frissen kikerülő fiatalok szakmailag nem elég felkészültek, betanításuk pedig hatalmas költségekkel jár. Jelentős részük szakképzetlenül, vagy nem a piaci igényeknek megfelelő szintű és szakirányú képzettséggel kerül a munkaerőpiacra. Ugyanakkor nagy kereslet mutatkozik bizonyos szakmákkal rendelkezők iránt.

A pályakezdők nehéz helyzetben vannak az Európai Unió országaiban is. Az Eurostat legfrissebb közlése szerint júliusban a 25 év alatti munkavállalók munkanélküliségi rátája 15,7 százalék volt. A legaggasztóbb a helyzet Spanyolországban (22,9 százalék), Finnországban (22,5 százalék), Belgiumban (20,2 százalék) és Franciaországban (20,0 százalék).

A nemzeti kormányok Európa-szerte különféle programokkal igyekeznek orvosolni a problémát. A francia kormány tavasszal meghirdetett foglalkoztatási csomagjában külön intézkedésként szerepel a fiatalok munkaerő-piaci beilleszkedésének elősegítése. Ezt szolgálja a Cívis névre keresztelt program beindítása, amely elsősorban a vállalatalapítás és a közhasznú munkahelyek létesítésének ösztönzésére törekszik. Becslések szerint segítségével három év alatt 25 ezer új munkahely jön majd létre az országban.

Nem váltotta be a reményeket az osztrák vállalatok azon kezdeményezése, hogy a fiatalok foglalkoztatásán tanulóidő alatti alkalmazásukkal segítsenek. A gyakorlat terjedését nagyban segítette az, hogy a cégek olcsó munkaerőre tettek szert. A legutóbbi években a gyakornoki helyek azonban hirtelen megfogyatkoztak, ami elsősorban a vállalatok racionalizáló létszámleépítéseivel magyarázható. A kormány kísérletet tett a helyzet orvoslására, de nem járt sok sikerrel.

A tavaly szeptemberben bevezetett speciális program pénzügyi ösztönzőkkel próbálta a vállalatok foglalkoztatási kedvét növelni: a munkáltatók évente 1000 eurót kaptak minden egyes, hároméves munkaszerződéssel alkalmazott tanulóért. Ezen túlmenően részben mentesültek a tanulók utáni baleset-, munkanélküli- és egészségügyi biztosítás fedezése alól. Annak ellenére, hogy ezek az intézkedések csak az idén mintegy 122 millió euróval terhelik meg az osztrák költségvetést, lényegében nem sikerült a gyakornoki helyek számát növelniük.

A belga kormány 2000-ben indította a Rosetta tervet, mely egyrészről a fiatalokat aktivizáló programokban valósult eddig meg, másrészről a munkaadók azon kötelezettségében, hogy dolgozóik legalább 3 százalékát a 25 év alattiak köréből válasszák ki. A belga országos foglalkoztatási hivatal (Onem) a hiányszakmák jegyzékét elsősorban a pályaválasztás előtt állóknak, illetve szüleik figyelmébe ajánlja, hogy lehetőleg olyan szakirányokat válasszanak, amelyekben aztán nem mindjárt munkanélküliként kezdhetik felnőtt életüket.

A hazai foglalkoztatási hivatal is részletes szakmajegyzéket állított össze a cégek által keresett szakmákról országosan és egyes régiókban is. A vezetők körében végzett legutóbbi felmérés alapján megállapították, hogy a második fél évben elsősorban különféle segédmunkásokat, eladókat, gyártósori összeszerelőket, szabó-varró szakmunkásokat, modellkészítőket, lakatosokat, fémmegmunkáló gépkezelőket, henteseket, ruházati gépkezelőket, kőműveseket, hegesztőket, lángvágókat, ápolókat kívánnak felvenni a pályakezdők körében is.

Ezek aktuális igények, így azokat nem annyira a nappali szakképzés, hanem inkább a felnőttképzés, átképzés tudja hasznosítani. A legújabb felmérések készítői viszont már hosszabb időtávban is érdeklődnek majd, hogy milyen szakemberigény van.

Csatlakozz hozzánk!

Ajánljuk

European Schoolnet Academy Ingyenes online tanfolyamok tanároknak
School Education Gateway Ingyenes tanfolyamok és sok más tanárok számára
ENABLE program Program iskoláknak a bullying ellen
Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten