Niki, a számok embere
2004/04/26 14:24
1137 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.
23 éves és már megtalálta a számára megfelelő munkát. Szemmel láthatóan élvezi azt, amit csinál. Közgazdasági szakközépiskolába járt, üzleti ügyintéző középfokú szakképesítéssel helyezkedett el egy magyar banknál. Kovács Nikolettel beszélgettünk.

Fekete derékig érő haja van, mindig ápolt, diszkréten sminkeli magát, tört fehér blúzokat visel minden változatban - nyáron kicsit kacérabban, télen szép csipkékkel. Láthatóan szeret öltözködni, élvezi, hogy nincs egyenruha, és nem zavarja, hogy mindig fehérben kell lenni, mert ez kicsit Hófehérkéssé teszi ezzel a sötét hosszú hajjal. Vigyáz a kezére is: ápolt hosszú körmök, de nem műköröm! Jó vele szemben ülni a pult másik oldalán, mert irtó komoly, precíz, keveset mosolyog, mégis mindig szolgálatkész. Távolságtartó, pedig belelát a vele szemben ülők pénztárcájába. Mindenre figyel, apró hibákon, például, ha valamit elír az ember, rögtön észreveszi és korrigál. Ahogy a mellette ülő most betanuló bankos fiú mondja "már minden a kisujjában van". A kép csupán illusztráció "Mindig is szerettem a matekot, ezért is mentem közgazdasági szakközépbe. A Kossuth Lajos Közgazdasági Szakközépiskolába jártam. Érettségi után itt maradtam ötödévre, üzleti ügyintéző középfokú szakképzést szereztem. Tanultam németül és angolul, de csak németből van középfokú nyelvvizsgám. Az iskola befejezése után először egy autószalon recepciósaként sikerült elhelyezkednem. Nem igazán szerettem, és amint lehetett el is jöttem. Ezután kezdtem el ebben a bankban dolgozni. A közgazdasági szakközépiskola ehhez jó belépő volt. Bár sokan most már egyetemi diplomával jönnek ide dolgozni, többen vannak olyanok is, akiknek hivatalosan csak középfokú végzettségük van. A bank belső tanfolyamait azonban mindenki "végigjárja".
Niki volt már valuta-pénztárosi és értékkezelési tanfolyamon, elvégezte a biztosítási tanácsadás banki tanfolyamát is. Most a Felsőfokú Bankárképző Intézet banki tanácsadói szakára jár, ez már diplomát fog adni. "Örülök, hogy idekerültem, megszerettem ezt a munkát, jól kijövök a kollegáimmal és az ügyfeleimmel, s nem utolsósorban jó dolognak tartom, hogy a munkahelyem támogatja erkölcsileg a továbbképzésemet. Annak ajánlanám ezt a munkát, aki pontos és megbízható, szereti a rendet és a tisztaságot, átlátja a bank és az ügyfelek szempontjait és segít abban, hogy a dolgok gördülékenyen menjenek."

Csatlakozz hozzánk!

Ajánljuk

European Schoolnet Academy Ingyenes online tanfolyamok tanároknak
School Education Gateway Ingyenes tanfolyamok és sok más tanárok számára
ENABLE program Program iskoláknak a bullying ellen
Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten