Ön tudta? - Megdöbbentő tények a mai közoktatásról
Horváth Anikó
2010/03/02 14:00
2309 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.
Csokorba gyűjtöttünk néhány információt a mai közoktatással kapcsolatosan, melyek első olvasásra talán meghökkentőek lehetnek. A jelentős tanulmányokból kiemelt adatok a közoktatás megújításának szükségességére hívják fel a figyelmet. Célunk, hogy a "Válassz jó iskolát!" kampány keretében minél több szülőhöz és pedagógushoz eljussanak ezek az információk.

Utolsó frissítés ideje: 2010.03.02.

Az összegyűjtött tények, vélemények a közoktatás megújításának fontosságára kívánják felhívni a figyelmet. A magyar közoktatás nem minden esetben képes megfelelni a mai kihívásoknak, hagyományos pedagógiai értékei mellett ugyanis egyre több területen okoz problémát a régi, elavult módszertani eszközök alkalmazása. Márpedig változó világunkban egyre fontosabb volna az oktatási rendszer minőségi működése.
Reményeink szerint a tanulmányokból kiemelt idézeteknek köszönhetően egyre többen érzékelik majd a változás szükségességét, az iskolák pedagógiai gyakorlatának elengedhetetlen korszerűsítését.
(Néhány felhasznált tanulmány, dokumentum a cikk melletti ajánlódobozból is elérhető.)

Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. szolgáltatások, módszertani kiadványok, pedagógus-továbbképzési programok széles választékát kínálja az oktatás megújításának érdekében, az elméleti szintről kiindulva egészen a gyakorlati megvalósításig. Új, „Válassz jó iskolát!” elnevezésű kampányának célja az oktatás korszerűsítése mellett a szülők minél szélesebb körű tájékoztatása. A figyelemfelhívó „Ön tudta?” füzetet több száz intézménybe juttatja el az Educatio az akció során.

Ha gondolkodóba ejtették az információk, s szeretne többet tudni az Educatio programjairól, ajánljuk figyelmébe cégünk honlapjait:

Csatlakozz hozzánk!

Ajánljuk

European Schoolnet Academy Ingyenes online tanfolyamok tanároknak
School Education Gateway Ingyenes tanfolyamok és sok más tanárok számára
ENABLE program Program iskoláknak a bullying ellen
Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten