Országos Szakmai Tanévnyitó Rendezvény - második nap
Sulinet
2012/08/31 16:08
2110 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

2012. augusztus 30-án és 31-én a SYMA csarnokban zajlik az Országos Szakmai Tanévnyitó Rendezvény. Az  Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. a Sulinet standdal van jelen a rendezvényen. Percről percre tudósítunk!

Zajlik a Sulinet ismertetése

stand_008 Az Educatio Kft. kollégái segítenek regisztrálni a megújult Sulinet portálra. Bátran kérdezzünk tőlük és hallgassuk meg a megújult portál előnyeit, új funkcióit, használatát! 14 és 15 órától is lesz egy előadás.

Érdekes eszközök, kiállítók

lego01_520 A Modern Oktatási Eszközök Kft. több érdekes eszközzel érkezett a rendezvényre. Ladik Szabolcs Viktor bemutatat a Lego robotkészletet, mely mérésre és adatgyűjtésre egyaránt használható és hasznos segédeszköze lehet a fizika óráknak, vagy más természettudományos oktatásnak. A Lego által gyártott robot csak első ránézésre tűnik játéknak, valójában egy profi kis eszközről van szó, mely egy számítógépes szoftver segítségével könnyen használható a diákok által is. A tanulók maguk állíthatják össze a robot mérőrendszert.

active_tabe_01_200 Szintén látványos és hasznos eszköz lehet az Activ Table, vagyis aktív tábla, melyet a Promethean most kezd forgalmazni. Fehér Alexandra tájékoztatott: az asztalt kiscsoportos kortól egészen kisiskolás korig ajánlják, hiszen a jelenleg elérhető, több mint 100 program elsősorban ennek a korosztálynak nyújthat segítséget a tanulásban. A programok logikai és készségfejlesztő feladatokat, játékokat tartalmaznak, és felölelik az összes fontos témakört. Az ének-zenétől a matematikáig választhatóak játékok, de a gyerekek akár a napi rutinjukat is megszervezhetik a tábla egy programjának segítségével. Fehér Alexandra elmesélte, hogy a tegnapi nap folyamán három kisgyermek kora reggeltől késő délutánig játszott az asztalon és alig lehetett őket elmozdítani, mikor az indulásra került a sor.

Az Országos Szakmai Tanévnyitó Rendezvény a második napon is sok érdekes előadással várja az érdeklődőket!

kaposi_jozsed_02_520 XXI. századi közoktatás - fejlesztés, korrodináció - kerekasztal beszélgetés

10:30 perces kezdettel a vendégek kerekasztal-beszélgetést hallgathatnak meg a XXI. századi közoktatás helyzetéről, a fejlesztési lehetőségekről. A beszélgetés részt vesz az Oktatási Hivatal mukatársa, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet munkatársa és az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. munkatársa.

Az előadás a TÁMOP 2.1.1 kiemelt projekt második szakaszát elemezte összegezve a tapasztalatokat. A főbb témák a digitális írástudás fejlesztése, a közoktatási pályázati konstrukciók és a közoktatás-fejlesztés támogatása voltak.

koplanyi_emil_01_520 Koplányi Emil, az Educatio munkatársa elmagyarázta a szolgáltatói kosár és az arra épülő iskolatáska lehetőségeit, szolgáltatásait a jelenlevőknek. Emellett ismertette a Fejlesztési nyomonkövető felület és a Hatáselemző modul használatának előnyeit.

Ezzel egy időben a rendezvényen önálló Sulinet stand várja az érdeklődőket. A mobil tanterem 12 számítógéppel és interaktív táblával lehetővé teszi az egyes programok bemutatását és kipróbálását is.

stand_009 Jelenleg a Digitális jó gyakorlatok előadás zajlik, a matematika témakörében.

Csatlakozz hozzánk!

Ajánljuk

European Schoolnet Academy Ingyenes online tanfolyamok tanároknak
School Education Gateway Ingyenes tanfolyamok és sok más tanárok számára
ENABLE program Program iskoláknak a bullying ellen
eBiztonság Minősítés Minősítési rendszer oktatási intézményeknek
Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten