Rousseau
Farkas Zoltán
2007/12/29 08:00
1588 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.
A felvilágosodás a politikai gondolkodást teljesen átformálta, ez vezetett el többek között a XIX. század politikai ideológiáihoz, és végső soron a XX. század politikai rendszereinek kiformálásában is meghatározó szerepet játszott. Ahogy Rousseau is!

Szemben az árral?

Rousseaut sokan sokféleképp igyekeznek értelmezni és eszméit továbbadni. Ám komoly fejtörést okozhat e gondolkodó, hiszen élete és eszméi, a felvilágosodás és politikai nézetei között igen nagy a distancia. De elvethetjük-e Rousseau tanait, mert egzaltált életvitelt folytatott, kiemelhetjük-e a felvilágosodás rendszeréből, mert bírálta a felvilágosodás képviselőit? Egyáltalán milyen nézőpontból érdemes megközelíteni politikai felfogását?
Mindezeket a kérdéseket források segítségével egy bemutató keretén belüol igyekszünk bemutatni. Reméljük, hogy ezzel is a továbbgondolást és nem pusztán az ismeretközlést szolgáljuk! Bízunk benne, hogy a tények és ismeretek mögött felsejlik a tépelődő, az ideális társadalmi kereteket fürkésző szellem! Kattints a képre a bemutató elindításához!

Csatlakozz hozzánk!

Ajánljuk

European Schoolnet Academy Ingyenes online tanfolyamok tanároknak
School Education Gateway Ingyenes tanfolyamok és sok más tanárok számára
ENABLE program Program iskoláknak a bullying ellen
Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten