(SDT) Történelem a magyartanításban
Kormos Edit
2004/10/09 22:21
2577 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.
Egyike a tantárgyi paletta leginkább irizáló tárgyainak, a magyar nyelv és irodalom tanítása elképzelhetetlen a művészettörténet és a történelem gondos ismerete nélkül. Ezúttal olyan digitális eszközökkel segített órák "vázlatait", kapcsolódó ötleteket mutatunk be, melyek segíthetnek szervesen beépíteni a történelem, s esetünkben a Sulinet Digitális Tudásbázis Történelem tananyagát a magyaroktatásba.

(SDT) Történelem a magyartanításban I. - Őskor

Összeállításunk egészen a kezdetekig, a nyelv születéséig tekint vissza, ahol megismerkedhetünk az ősi ember kultúrájával, első alkotásaival csakúgy, mint a történelem előtt idők hőseiről szóló modernkori regényekkel, és a születő első mesékkel, mítoszokkal.

(SDT) Történelem a magyartanításban II. - Ókori Róma

Az "örök város" alapításától a római respublika, majd császárkor színes és nemegyszer borzongató világán keresztül egészen a megrázó hanyatlásig kísérjük nyomon az "első (világ)birodalom" történetét.

(SDT) Történelem a magyartanításban III. - Középkor

Ha valamilyen csoda folytán az érett középkor világába csöppennénk, milyen világban találnánk magunkat? Kikkel találkozhatnánk? Gyere velünk kalandos utunkra a középkor világába - természetesen csakis digitális képkockákkal szegett úton!

Csatlakozz hozzánk!

Ajánljuk

European Schoolnet Academy Ingyenes online tanfolyamok tanároknak
School Education Gateway Ingyenes tanfolyamok és sok más tanárok számára
ENABLE program Program iskoláknak a bullying ellen
Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten