Sulinet Digitális Mozgóképtár
Főző Attila László
2007/11/10 22:46
2198 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.
A videofelvételek nagyszerűen kiegészítik a természettudományos tanórákat, a kísérleti munkát és az egyéni tanulást. A Sulinet Digitális Tudásbázisban található egyik legszínvonalasabb mozgóképgyűjtemény fizika, kémia és biológia témában mutat be jelenségeket, kísérleteket.

A Sulinet Digitális Mozgóképtárba elsősorban olyan kísérletek, természeti jelenségek filmjei kerültek, amelyek mindennapi életünk részét képezik, azonban sok esetben a költségigény vagy a veszélyes kimenetel miatt órai körülmények között nem végezhetőek el. Olyan kísérletekkel is találkozunk ebben a gyűjteményben, amelyek könnyen elvégezhetők, de a filmek összefoglalásnál, tanári bemutatóban vagy a tanulás során eredményesen használhatók.

A digitális tananyag a természettudományok (fizika, kémia, biológia) egyes témaköreit (Erő és mozgás; Elektromosság és mágnesesség; Elektromágneses spektrum; Hullámok; Az anyagok világa; A kémiai átalakulások; A kőzetek és ásványok; A radioaktivitás; A növények, illetve az emberi szervezet felépítése és működése - táplálkozás, légzés, keringés, immunitás, az életműködések szabályozása) dolgozza fel 98 foglalkozás és 34 tevékenység keretében.

A tananyag szervesen illeszthető az SDT már elkészült, hozzáférhető tartalmaihoz (fizika, kémia, biológia, egészséges életmód). A mozgóképek feldolgozásához, értelmezéséhez minden esetben megfigyelési, feldolgozási szempontok, kérdések, feladatok is kapcsolódnak, hiszen a tananyag egyik nyilvánvaló célja a számítógéppel támogatott tanulás, a médiahasználat fejlesztése.

Csatlakozz hozzánk!

Ajánljuk

European Schoolnet Academy Ingyenes online tanfolyamok tanároknak
School Education Gateway Ingyenes tanfolyamok és sok más tanárok számára
ENABLE program Program iskoláknak a bullying ellen
Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten