Szabóky Adolf Műszaki Szakközépiskola és Szakiskola
2005/01/02 20:50
4484 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.
Hogy hol tanulhatsz kéményseprőnek? Az országban mindössze néhány helyen. Például a budapesti Szabóky Adolf Szakközépiskolában! Az iskola repertoárjában ezenkívül műszaki és informatikai szakmacsoportokhoz tartozó szakokat találhatunk.

Oktatott szakok a szakiskolai tagozaton a következők: géplakatos, karosszérialakatos, kéményseprő és tüzeléstechnikai karbantartó, műszergyártó és karbantartó /mechanikai műszerész/. A képzési idő: kétszer két év, az első két évben közismereti tárgyakat tanulnak a diákok az alapműveltség megszerzéséhez. A második két évben pedig a szakképesítés megszerzéséhez szükséges szaktárgyakat tanulják. A számítógépkezelő szak képzési ideje két és fél év. A szakközépiskolai tagozaton a következő szakmák közül választhatnak az idejelentkezők: számítástechnikai szoftverüzemeltető, számítástechnikai programozó. A képzési idő: négy plusz egy, illetve négy plusz két év. Az első négy évben közismereti tárgyakat tanulnak a diákok az érettségi megszerzéséhez. Az utolsó, ötödik és hatodik évben pedig a szakképesítés megszerzéséhez szükséges szaktárgyakat tanulják. Az általános iskolát végzett tanulókat (halló és hallássérültek) az 5-6-7. és 8. félévi jegyeik alapján, tanulmányi eredményük szerint sorolják be.

Az átlagba beszámított tantárgyak: magyar nyelv és irodalom, történelem, matematika, fizika, kémia, biológia, földrajz, idegen nyelv, informatika. Tanulmányi átlag-minimum: 2, 5. Tanulmányi átlag-minimum a szoftver üzemeltető szakmára jelentkezés esetében: 3, 5; a programozó szakma esetében: 3, 8. Az iskola középiskolát végzettek nappali rendszerű szakképzésében 2004-2005. tanévben a következő szakmákban indít képzést: számítástechnikai szoftverüzemeltető. Itt minimum közepes érettségi és számítástechnikai alapozó elővégzettség szükséges. Programozó szakon ugyancsak minimum közepes érettségi, matematikából minimum 4-es érettségi, informatikából minimum 4-es év végi jegy, valamint felvételi teszt szükséges.

  • Cím: Szabóky Adolf Műszaki Szakközépiskola és Szakiskola, 1095. Budapest, Soroksári út 75-77. , Tel.: 215-7313, 216-7312, Fax: 215-0495, E-mail: iroda@server.szaboky.sulinet.hu, Honlap: www.szaboky.sulinet.hu. Megközelíthetõ: A Boráros térrõl a 23-as vagy az 54-es autóbusszal három megálló (Földváry utca) A 2-es és 24-es villamosok IX. kerületi, Vágóhíd utcai végállomásától egy megálló a fenti buszokkal.

Csatlakozz hozzánk!

Ajánljuk

European Schoolnet Academy Ingyenes online tanfolyamok tanároknak
School Education Gateway Ingyenes tanfolyamok és sok más tanárok számára
ENABLE program Program iskoláknak a bullying ellen
Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten