Szakkörök, izgalmas nyári táborok
2016/05/20 08:00
1329 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Szakkörök, izgalmas nyári táborok a makerspace Közösségi alkotóműhelyben.

szakkor

Szakkörök

A Nagykovácsiban alakuló alkotópedagógiai központ 2015 tavaszán vált hivatalos littleBits Chapterré, Magyarországon elsőként, és egy nyári kötetlen bemutatkozás után szeptembertől indította el a littleBitsre épülő képzéseit, amelyek folyamatosan új és új oldalát mutatják be a színes áramköröknek.

Nyári táborok

A hétfőtől péntekig tartó bejárós táborokat úgy alakították ki, hogy a résztvevők játéknak éljék meg ezt az öt nap alkotást a műhelyben, inspirálják őket az előttük állófeladatok, és lelkesen essenek neki olyan dolgoknak, amelyekről korábban nem is gondolták volna, hogy képesek megtervezni és létrehozni őket. A tábor lebonyolításában támaszkodunk a Magyar Cserkészszövetség több évtizedes ifjúságszervezői, táboroztatási tapasztalatára. Mivel a táborok nem ottalvósak, szállást nem, de étkezést biztosítunk, a különböző ételallergiákhoz alkalmazkodunk.

A tábor szervezői fontosnak tartják, hogy a gyerekek megtanuljanak önállóan és csapatban dolgozni, a saját elképzelésüket céltudatosan végigvinni a megvalósításig, eközben megtanulják kezelni a kudarcot, fejlődik a problémamegoldó képességük, míg az alkotás örömének megélése magabiztossá, motiválttá teszi őket. A feladatok fejlesztik a kézügyességet és a vizualitást.

A műhely egy modern oktató- és megmunkálóközpont Nagykovácsiban a Teleki-Tisza-kastély mellett álló oktatási épületben, a Budai Tájvédelmi Körzet mellett van. A műhelyben 3D nyomtatók, moduláris elektronikai elemek, lézervágó, CNC gépek, varrógépek és kéziszerszámok segítik, hogy bármilyen tárgyat létrehozzanak. Gyakori, hogy a technológiákat egymással kombináljuk, intelligens, programozható tárgyakat hozunk létre.

Bővebben.

Csatlakozz hozzánk!

Ajánljuk

European Schoolnet Academy Ingyenes online tanfolyamok tanároknak
School Education Gateway Ingyenes tanfolyamok és sok más tanárok számára
ENABLE program Program iskoláknak a bullying ellen
Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten