Száz éves a Magyar Gyula Kertészeti Szakközép-, és Szakiskola
2003/10/04 00:10
1935 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.
A hajdani Mezőgazdasági Szakmunkásképző Intézet az évek során az ország legnagyobb kertészeti szakképző intézményévé vált. A ma már Magyar Gyula nevét fémjelző iskola számos növényekkel kapcsolatos szakma elsajátítását biztosítja.

Az iskolába jelentkezők az alábbi szakmák közül választhatnak: dísznövénykertész, dísznövény- és zöldségtermesztő, kertész, virágkötő-berendező, kertépítő és-fenntartó, kertész- növényvédő technikus, parképítő és fenntartó technikus, természetvédelmi (környezetvédelmi) technikus.

A szakközépiskolai képzés az érettségire való felkészítést jelenti agrárszakterületen a mezőgazdasági szakmacsoportban pályaorientációval és szakmai alapozó oktatással. A szakiskolai képzés 9.-10. évfolyamon zajlik pályaorientációval, szakmai előkészítő és alapozó oktatással az agrárszakterületen, a mezőgazdasági szakmacsoportban. A szakmai vizsga letétele után érettségi vizsgára való felkészítésben vehetnek részt a tanulók.

A középiskolát végzett tanulók felvételi beszélgetésen vesznek részt, a felvételt a 12. osztály félévi eredménye határozza meg. A kollégiumi elhelyezés megoldható: szeretettel várják a máshonnan érkezőket is. Az iskola foglalkozik testi és érzékszervi fogyatékos tanulók képzésével is. (Csak rehabilitációs bizottsági szakvéleménnyel rendelkező tanulókat tudnak fogadni.)

A szakmai képzéshez négyhetes nyári gyakorlat kapcsolódik, a gyakorlati oktatóhelyeket az iskola biztosítja. Az itt tanuló diákok évről évre vesznek részt különböző szakmai versenyeken. A külföldi tapasztalatok átvételét az angol, német, francia nyelv oktatása, illetve külföldi szakmai utak és gyakorlatok segítik. Az iskola tagja a németországi központú Die Europaer nemzetközi szakmai oktatási szervezetnek.

A tagság révén a tanulók rendszeresen rész vesznek Bad Zwischenahn körzetébe szervezett tanulói gyakorlatokon. Az esztétikus környezetű iskola, a tankert és az informatikai bázis korszerű ismerteket biztosít az innen kikerülő kertészek számára.
A képzés egy része a 1125 Budapest, Gyöngyvirág u. 18. szám alatt folyik.

  • Az iskola megközelíthető az Örs vezér tértől vagy a Kőbánya-Kispest metró végállomástól 85-ös busszal, illetve a Népszínház utcából induló 28-as vagy 37-es villamossal a Kocka utcáig. (az iskola bejárata az Olaj utcáról nyílik.)
  • Cím: 1106 Budapest, Maglódi út 8. Tel: 261-8695, Fax: 260-1217, E-mail: office@magyargyula.sulinet.hu

Csatlakozz hozzánk!

Ajánljuk

European Schoolnet Academy Ingyenes online tanfolyamok tanároknak
School Education Gateway Ingyenes tanfolyamok és sok más tanárok számára
ENABLE program Program iskoláknak a bullying ellen
Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten