Térítésmentes pénzügyi oktatófilm középiskolák számára!
Ferenczi Anita
2004/04/29 12:41
982 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.
Napjainkban már a középiskolások is egyre gyakrabban találkoznak azokkal a pénzügyi szolgáltatásokkal, amelyek könnyebbé teszik életüket, és amelyek ismeretét egyre kevésbé nélkülözhetik majd. Ezeket az alapismereteket szedi csokorba az a pénzügyi oktatófilm, amely a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének támogatásával készült, célja pedig az, hogy közel hozza a pénzügyek rejtelmes világát a 14-18 éves korosztályhoz.

A "Pénzügyi döntések" című oktatófilm 45 perces, akár egy tanóra keretében is levetíthető. A filmben a PSZÁF munkatársai egyszerű, közérthető szavakkal magyarázzák el a nézőnek a pénzügyi rendszer működését. A filmet számos videografikai animáció teszi szemléletessé és szórakoztatóvá.

A néző megismerkedhet a pénzügyi döntések főbb szempontjaival, a megtakarítások fontosságával, a befektetések természetével, a biztosítással, a nyugdíjrendszer alapjaival, az egész életpályánkra vonatkozó pénzügyi terv szerepével. A film áttekintést nyújt a magyar pénzügyi rendszerről, és segít eligazodni a hétköznapi pénzügyek világában.
A filmet a diákoknak szánjuk, de oktatási munkájukban azoknak a tanároknak is új ismeretekkel, egyúttal hasznos oktatási segédeszközként szolgálhat, akiknek már van pénzügyi jártasságuk.

A filmet a PSZÁF VHS-kazettán, térítésmentesen bocsátja az érdeklődő középfokú oktatási intézmények rendelkezésére. A kazetta iránti igényt az iskola neve és OM-kódja, postacíme és telefonszáma, valamint a kapcsolattartó személy neve és e-mail címe megjelölésével kérjük a PSZÁF Fogyasztóvédelmi Főosztályának elküldeni, "oktatófilm" megjelöléssel.

Postacímünk: 1013 Budapest, Krisztina krt. 39.,
telefon: 489-9799 vagy 489-9807,
e-mail címeink: borda.agnes@pszaf.hu vagy tass.eniko@pszaf.hu.

Munkatársaink a fenti telefonszámokon készséggel szolgálnak további felvilágosítással. Az igényeket a kérések beérkezésének sorrendjében folyamatosan teljesítjük. A VHS-kazettákat a jelentkezőknek postai úton juttatjuk el vagy azok előzetes jelzés alapján személyesen átvehetők a PSZÁF Ügyfélszolgálati főosztályán.

A filmmel kapcsolatos tapasztalatokat és észrevételeket köszönettel fogadjuk.

Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete

Kép forrása: www.members.tripod.com

Csatlakozz hozzánk!

Ajánljuk

European Schoolnet Academy Ingyenes online tanfolyamok tanároknak
School Education Gateway Ingyenes tanfolyamok és sok más tanárok számára
ENABLE program Program iskoláknak a bullying ellen
eBiztonság Minősítés Minősítési rendszer oktatási intézményeknek
Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten