Újgenerációs iskolatévé indul az Egyesült Királyságban
Ferenczi Anita
2004/07/23 15:23
470 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.
A brit Oktatási Minisztérium Európában elsőként digitális tévécsatornát indít be, amellyel a tanárok munkáját kívánja segíteni, és a közoktatás színvonalát emelni. Az adást, amely a Teachers TV nevet viseli, független stáb szerkeszti, de a működési költségeket - ez a tervek szerint évi 20 millió font lesz - az oktatási tárca fedezi.

A napi 24 órás programot a Sky és a Freeview sugározza majd, és weboldal, valamint interaktív tartalom is kapcsolódik hozzá. Az Oktatási Minisztérium jelenleg az NTL és a Telewest digitális kábelhálózatokkal is tárgyalásokat folytat a program átvételéről. A lefolytatott hat hetes próbaüzem tanulsága szerint, amelyben 1000 tanár vett részt, a szolgáltatás minden bizonnyal sikeres lesz. A pedagógusok túlnyomó többsége (90%) úgy nyilatkozott, ha elindul a program, nézni fogja. 76%-uk gondolta úgy, hogy a kezdeményezés javítja majd a tanári hivatáshoz fűződő morált, 84%-uk szerint pedig időkímélő háttéranyagforrásnak tartja az adót.

A szolgáltatást igénybevevő pedagógusok perszonalizálni tudják majd a tartalmakat, és a weboldalon is hozzáférhetnek a programokhoz, illetve egyéb oktatási anyagokhoz, mint például óratervekhez. A csatornát az Education Digital konzorcium (tagjai: ITV, Institute of Education, Brook Lapping Productions) fogja üzemeltetni, a weboldalt pedig a Victoria Real készíti el és tartja majd fenn.

Forrás

  • Oktopusz

Kép forrása

  • www.exceleyecenter.com

Csatlakozz hozzánk!

Ajánljuk

European Schoolnet Academy Ingyenes online tanfolyamok tanároknak
School Education Gateway Ingyenes tanfolyamok és sok más tanárok számára
ENABLE program Program iskoláknak a bullying ellen
eBiztonság Minősítés Minősítési rendszer oktatási intézményeknek
Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten