Üstökösök - letölthető prezentáció
2000/10/27 00:00
2131 megtekintés
A cikk lejárt! Valószínű, hogy már nem aktuális információkat tartalmaz!
Egy üstökös megjelenése az égbolton mindig félelemmel és egyben csodálattal tölti el az embereket. A Farkas Erzsébet és Nyerges Gyula által összeállított bemutató segítségével történeti áttekintést kaphatunk az üstököskutatás eredményeiről, az ismert üstökösökről. Az anyag nagyon jól használható a csillagászat tanítása során.

Az üstökösök olyan égitestek, amelyek külsejükben lényegesen felülmúlják saját jelentéktelenségüket. /Marik Miklós/

A mottó ellenére egy üstökös megjelenése az égbolton mindig félelemmel és egyben csodálattal tölti el az embereket. A középkorban az üstököseknek volt a legrosszabb hírük valamennyi égitest közül, őket tekintették a pusztulás előhírnökének.

A Farkas Erzsébet és Nyerges Gyula által összeállított bemutató segítségével történeti áttekintést kaphatunk az üstököskutatás eredményeiről, az ismert üstökösökről. A bemutató tartalmazza azokat a tudománytörténeti és kultúrtörténeti ismereteket is, amelyekkel teljesebb képet kaphatunk az üstökösökről, és arról a korról, amikor feltűntek az égen, félelmetes alakjukkal, szabálytalan időközönként, szokatlan alakú pályájukkal nagy feltűnést keltve.

A témához kapcsolódó link:

Csatlakozz hozzánk!

Ajánljuk

European Schoolnet Academy Ingyenes online tanfolyamok tanároknak
School Education Gateway Ingyenes tanfolyamok és sok más tanárok számára
ENABLE program Program iskoláknak a bullying ellen
Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten