Vendéglátó, Idegenforgalmi, Kereskedelmi Középiskola és Szakiskola
2004/02/09 09:00
3278 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.
>Sokan dicsérik a főztödet? Szívesen tanulnál ételkészítést? Szeretnél pincérkedni? Dolgoznál szállodában? Vagy megmutatnád városod nevezetességeit a belföldi és külföldi turistáknak? Ha bármelyik kérdésre igennel válaszoltál, nem kétséges: irány a Vendéglátó, Idegenforgalmi, Kereskedelmi Középiskola és Szakiskola!

A Vendéglátó, Idegenforgalmi, Kereskedelmi Középiskola és Szakiskola stílusosan "étlapnak" nevezte el a 2004/2005-ös tanévre összeállított képzéseinek listáját. Az iskolában a következő szakmák megtanulására nyílik lehetőség: az idegenforgalmi szakmák közül idegenforgalmi technikus-, menedzser, hostess, idegenvezető között válogathatnak az érdeklődők. A vendéglátó szakon belül a vendéglátó technikus-, és menedzser, illetve szakács, pincér szakmák elsajátítására nyílik lehetőség. Itt a magas színvonalú választható szakmai képzés, a többszintű szakmatanulási lehetőség és a kiterjedt nemzetközi kapcsolatok vonzhatják többek között a jelentkezőket. Kereskedelmi szakon kereskedelmi technikus-, és menedzserképzést nyújt az iskola: többszintű szakmatanulási lehetőséggel, államilag elismert képesítésekkel, és a kereskedelmi vállalkozásokhoz szükséges korszerű marketingszemléletű oktatással.
A képzések 42000 forinttól 74000 forintig terjednek félévente. A tanulók tagozatonként és szakonként eltérő költségtérítést fizetnek, amelynek összege a tanulmányi eredménytől függően csökkenthető, akár 80%-kal is.
A pincér és szakács szakos tanulók szakmai vizsga követelményei hasonlók: gazdálkodási ismeretekből írásbeli vizsgát tesznek a diákok, élelmiszer ismeretből, szakmai idegen nyelvből szóbeli vizsga van. Emellett a pincérek pincérismeretek tárgyból tesznek záróvizsgát, a szakácsoknál ételkészítési ismeretek a kötelező tárgy. A szakácsoknál kiemelt feltételek közé tartozik: kézbiztonság, türelem, pontosság, fejlett ízlés és szaglás. Az iskola továbbtanulási lehetőséget biztosít a Heller Farkas Gazdasági és Turisztikai Szolgáltatások Főiskolájára.
Az iskola előkészítő tanfolyamokat is tart. Valamennyi képzési formában indítanak számítástechnikai ismeretek órákat, középfokú számítástechnikai végzettség megszerzése is az oktatás része. A legjobb tanulók számára külföldi gyakorlati képzést biztosítanak. A felnőttoktatási tagozaton a többi képzési formához hasonlóan idegennyelv-tanulásra van lehetőség. A szakmai képzéssel összefüggésben Európai Uniós ismereteket is oktatnak.
További információ, jelentkezés: Vendéglátó, Idegenforgalmi és Kereskedelmi Középiskola és Szakiskola, 1078 Budapest, Hernád u. 46. Tel: 351-7578, 342-0305, 322 - 7096, Felvilágosítást ad: Kóbor Zoltán (igazgató), Németh Elke beiskolázási felelős (felnőtt oktatás), Hegedűs László beiskolázási felelős (nappali oktatás), Email: vik@kit.hu suli8251@bp.sulinet.hu, Honlap: www.vendeglato-bp.sulinet.hu

Csatlakozz hozzánk!

Ajánljuk

European Schoolnet Academy Ingyenes online tanfolyamok tanároknak
School Education Gateway Ingyenes tanfolyamok és sok más tanárok számára
ENABLE program Program iskoláknak a bullying ellen
Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten