Wellness-fitness, mint továbbtanulási lehetőség
2004/02/20 00:31
2034 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.
A József Nádor Szakképző Iskolában tandíjmentesen képezhetik tovább magukat azok, aki szívesen kitanulnák a sportedzői, vagy sportmenedzseri szakmát. A sportolói múlt, vagy sportolással eltöltött évek az edzői szak esetében nélkülözhetetlenek.

A József Nádor Szakképző Iskolában az idén érettségiző vagy már érettségizett fiataloknak új képzési lehetőséget kínálnak. A két új szak közül az egyik a sportedző sportrekreáció, a másik sportszervező menedzser. Mindkét szakon egy-egy az Országos Képzési Jegyzékben bejegyzett szakma elsajátítására van lehetőség. Képzések egy évesek, tandíjmentesek, elméleti és gyakorlati ismereteket egyaránt nyújtanak. Sportedző sportrekreáció szakágon a felvételi követelmények a következők: középiskolai érettségi bizonyítvány, be nem töltött 22. életév, egészségügyi alkalmasság, 'sport múlt'. Sportszervező menedzser szakra érettségivel rendelkező 22. év alatti fiatalok jelentkezhetnek.
Sportedző sportrekreáció szakon a főbb tantárgyak: sportegészségügy, sportpedagógia, sportlélektan, edzéselmélet- és módszertan, sportszervezés, gimnasztika, streching, rekreációelmélet- és módszertan, rekreációs kommunikáció, fizikai terhelhetőség, sportsérülések és elsősegélynyújtás, egészségnevelés, lelkiegészség-védelem, idegenforgalom, turisztika, animáció, reklám, zenés-táncos mozgásformák, test- és mozgáskultúra, sportági ismeretek (testépítés, labdás-golyós játékok, önvédelem, gördülő sportok, úszás, tenisz, szabadidős sportok, rekreációs gyakorlat). Ezen a szakon tanulóknak téli és nyári sporttáborokat is szerveznek.
Sportszervező menedzser szakon a főbb tantárgyak: pedagógia, lélektan, informatika, számítástechnika, sportági ismeretek, közgazdaságtan, pénzügyi-számviteli ismeretek, idegen nyelv, vezetés és szervezés elmélet, sportszervezés alapjai, vezetéslélektan,
marketing - sportmarketing - szponzorálás, kommunikáció, jogi ismeretek, sportági-rekreációs tábor, sportszervezetek, intézmények, események tanulmányozása, szaknyelvi gyakorlat.
A képzés elvégzése után a sportedző szakosok elsősorban fitness klubokban, szabadidő központokban, sportegyesületeknél, illetve egyéb szervezeteknél és idegenforgalmi sportcentrumokban tudnak majd elhelyezkedni. Sportszervező menedzser végzettséggel ugyancsak sportegyesületeknél, szervezeteknél, sportmarketing- és reklámvállalkozásoknál, és rendezvényszervezéssel foglalkozó szervezeteknél találhatnak munkát az iskolából kikerülők.
A budapesti székhelyű iskola Miskolcon, Pécsett, és Szegeden telephellyel rendelkezik. További információ: www.jnszi.hu, Tel.: (06-1) 339-5761, Fax: (06-1) 339-5758, Email:


http://www.jnszi.hu

Csatlakozz hozzánk!

Ajánljuk

European Schoolnet Academy Ingyenes online tanfolyamok tanároknak
School Education Gateway Ingyenes tanfolyamok és sok más tanárok számára
ENABLE program Program iskoláknak a bullying ellen
Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten