Windows Server 2003 telepítés IV.
2005/06/25 17:45
1043 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.
Ebben a cikksorozatban a telepítéssel kapcsolatos fontos kérdéseket és a valószínűen felvetődő problémákat járjuk körbe.

A telepítés konkrét lépései
1. A grafikus felületről indítva a telepítőprogram először a telepítés módját (új avagy frissítés), a lincenszelési technika kiválasztását és a sorozatszámot kéri be.
Frissítés vagy a új telepítés? 2. Ezután jön a rendszer hardver elemeinek gyors felmérése illetve a kompatibilitás vizsgálat, amelynek eredménye pontokba szedve megtekinthető és akár el is elmenthető.

3. A szokásos állománymásolás után újraindítás következik és amennyiben a merevlemez és a többi rendszerindításhoz szükséges komponens meghajtóprogramja rendben van, akkor már a Windows Server 2003 alapon működő telepítőprogram töltődik be.
A kompatibilitás problémák szövege el is menthető 4. A számítógép teljesítményétől függően jónéhány percig működik bevatkozás igénye nélkül a telepítő ezen része (frissítés esetén), majd az operációs rendszer telepítése közben és a befejezése után is - szintén automatikusan - újraindul.

Ezután - második fázisként és ha szükség van rá - rögtön következhet a lényeg, a cimtár kialakítása illetve a meglévő tartományi adatok beimportálása. Néhány apró kivétellel ez teljesen megfelel majd a hagyományos címtártelepítésnek.

Folytatjuk...

Gál Tamás
gtamas@tjszki.hu

Csatlakozz hozzánk!

Ajánljuk

European Schoolnet Academy Ingyenes online tanfolyamok tanároknak
School Education Gateway Ingyenes tanfolyamok és sok más tanárok számára
ENABLE program Program iskoláknak a bullying ellen
eBiztonság Minősítés Minősítési rendszer oktatási intézményeknek
Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten