XIX. Nyári Képzőművészeti Szabadiskola
Sulinet
2012/06/13 12:56
2320 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

A népszerű művészeti táborba  a szervezők olyan 12 év feletti jelentkezőket várnak, akik szeretnének két hetet eltölteni a nagymúltú Miskolci Művésztelep Alkotóházának hangulatos, kertvárosi környezetében található műhelyeiben.

alkotohaz_01_520 A Művészeti Szabadiskola két hete alatt a fiatalabb jelentkezőkkel a középiskolai feladatrendszerhez illeszkedő kreatív gyakorlatokat oldanak meg. Ezek részben a modell utáni tanulmányrajz, a csendélet és a térábrázolás különféle műfajaira építenek azzal a céllal, hogy a szerzett tapasztalatokat önálló grafikai lapokká alakítsák.

A gyakorlottabb, és felsőoktatási intézménybe készülők számára a látvány és a leképezés különféle lehetőségeit járják körbe. Művészettörténeti példák segítségével egyéni fogalmazásmódokon dolgoznak.  A hagyományos technikák mellett a résztvevők megismerkednek a sokszorosított grafikai technikákkal, a magasnyomás, mélynyomás, síknyomás műfajbeli sajátosságaival. Hazai és nemzetközi kortárs példákon keresztül áttekintést nyernek, és módszereket keresnek a már kialakult képépítési módok gazdagítására és átgondoltságának javítására.

A két hét folyamán a diákok izgalmas külső helyszíneket keresnek fel, szakmai filmeket néznek és beszélgetéseken vesznek részt. A tábornak szerves részét képezi a Miskolci Galéria kiállításainak megtekintése is.

A szabadiskolát Gyenis Tibor és Orosz Csaba vezetik.

Gyenis Tibor Munkácsy díjas képzőművész, elsősorban megrendezett fotográfiáiról ismert. Rendszeresen szerepel hazai és nemzetközi kiállításokon, munkái megtalálhatóak a nagyobb köz- és magángyűjteményekben. Oktatási tevékenysége workshopokra, egyetemi szakmai hetekre terjed ki. Rendszeresen tagja a középiskolai és egyetemi vizsgabizottságoknak, opponens a szakmai felsőoktatás diplomavizsgáin.

Orosz Csaba képzőművész, művészetpedagógus, a Nyíregyházi Tanárképző Főiskola tanára.

Helyszín és időpont

Miskolci Galéria - Alkotóház, Miskolc, 2012. július 23 - augusztus 03.

Jelentkezési határidő: 2011. június 22.

További részletek a Miskolci Galéria oldalán találhatók.

Csatlakozz hozzánk!

Ajánljuk

European Schoolnet Academy Ingyenes online tanfolyamok tanároknak
School Education Gateway Ingyenes tanfolyamok és sok más tanárok számára
ENABLE program Program iskoláknak a bullying ellen
Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten