4.3 Tanulási tevékenységekhez használható technológiák

Ebben a rövid leírásokkal tarkított linkgyűjteményben oktatási célú, osztályteremben is használható Web 2.0-s eszközöket és gyakorlati példákat mutatunk be. Bizonyos tanulási tevékenységek megvalósításához elengedhetetlen a technikai eszközök alkalmazása, más esetekben nem kötelező ugyan, de támogathatjuk velük a tanulás folyamatát. Minden helyzetben az a fontos, hogy a technológiát a tanulási eredmények elérése érdekében használjuk.

Fedezze fel Ön is az általunk összegyűjtött web 2.0-s eszközöket!

Javasolt műhelytevékenység

Tekintse át az eszközök listáját, és válasszon ki néhányat, amelyeket használt már korábban! Ossza meg kollégáival tapasztalatait!

  • Ők máshogy használják az eszközöket, mint Ön?
  • A többiek milyen további eszközöket használnak, és hogyan?
  • Hasonlítsa össze a megadott példákat a saját tapasztalatával! Hogyan tudna néhány ötletet átültetni saját tanítási gyakorlatába?

A Tevékenység alapú tervezés a Jövő Osztályterme Eszköztártól függetlenül is használható pedagógiai folyamat, amelyet órák és projektek tervezéséhez is felhasználhat. Amennyiben szeretne többet tudni erről a tervezési folyamatról és szeretne kidolgozott tanulási tevékenységeket megismerni, kattintson a Tevékenység alapú tervezés oldalra.