Tudomány

Csatlakozzon cégével a STEM Alliance-hez!

Csatlakozzon cégével a STEM Alliance-hez!

A European Schoolnet cégek jelentkezését várja, hogy társadalmi felelősségvállalásuk keretében csatlakozzanak a STEM Alliance nemzetközi szövetséghez az MTMI (matemetika, természettudományok, mérnöki tudományok, informatika) életpályák népszerűsítése érdekében.

5 éve
Diabetikus kifejezés – törölve

Diabetikus kifejezés – törölve

Az eddig „diabetikus” jelzővel feliratozott termékek eltűnnek a polcokról. Pontosabban átalakulnak. A július 20-tól hatályba lépő uniós jogszabály miatt elsősorban a szénhidrát anyagcserezavarral élőknek, vagyis a cukorbetegeknek kell majd figyelmesebbnek lenniük, de a változás gyakorlatilag mindenkit érint...

8 éve
A Nap-Föld kapcsolatok

A Nap-Föld kapcsolatok

A napszél a Nap koronájából kilépő elektromosan töltött részecskék áramlata.

8 éve
A kategória cikkei
Pünkösd

Pünkösd

Pünkösd napját sok-sok éve virággal köszöntik Európa országaiban; a hozzá kapcsolódó szokások miatt sok helyütt a "rózsák húsvétjának" is nevezik. A tavaszi időszak végét, a nyár beköszöntét jelentő ünnep a keresztény egyház egyik legbecsesebb ünnepe; nem mellesleg számos népszokásunk kialakulását köszönhetjük neki.
2 hónapja
Innováció az átalakulás idején

Innováció az átalakulás idején

A School Innovation Forum 2023-as éves rendezvényét június 6-7-én tartották Brüsszelben, "Innováció az átalakulás idején" címmel. Az évente megrendezésre kerülő eseményen több mint 130 oktatási érdekelt fél vett részt, akik két napon át vitatták meg az európai közoktatás jelenlegi kihívásait és jövőbeli lehetőségeit, különös tekintettel a technológiára és a mesterséges intelligenciára (AI). A résztvevőknek lehetőségük nyílt arra, hogy európai és nemzeti politikai döntéshozók, EdTech-ipari partnerek, oktatási kutatók és a tudományos élet képviselőinek észrevételeit és álláspontjait hallgassák meg.
9 hónapja
Ismét Scientix online tanfolyam indul

Ismét Scientix online tanfolyam indul

Ön természettudomány, informatika, technológia, mérnöki tudományok, vagy matematika tantárgyat tanító pedagógus? Rugalmas időbeosztást biztosító, ingyenes, rengeteg gyakorlati ötletet kínáló kurzust keres? Az Oktatási Hivatal gondozásában 30 órás, akkreditált, magyar nyelvű, online Scientix tanfolyam indul 2023 február és március hónapjaiban.
1 éve
Kezdje 2023-at a Make it Open Schooling MOOC-al!

Kezdje 2023-at a Make it Open Schooling MOOC-al!

Az angol nyelvű, ingyenes kurzus során a résztvevők megismerkedhetnek az Open Schooling  fogalmával, az alkotópedagógiával, illetve korszerű ismereteket szerezhetnek arról, hogy a tanítás és tanulás nyílt iskolai megközelítése hogyan integrálható az oktatási tevékenységekbe - különösen a természettudományos oktatásba - és hogyan kapcsolható össze az alkotó pedagógiával.
1 éve
8 nyelven elérhető oktatási anyagok 3Rs témában

8 nyelven elérhető oktatási anyagok 3Rs témában

Ugye Ön is látott már fiatalokat a képen látható, figyelemfelhívó ábrát és szöveget tartalmazó táskával? Ez is azt bizonyítja, hogy ezt a korosztályt foglalkoztatja az állatkísérletek kérdése. Vajon hogyan tudunk a témával kapcsolatos kérdéseikre hiteles válaszokat adni?
1 éve
A 3R és az állatok szerepe a kutatásban MOOC

A 3R és az állatok szerepe a kutatásban MOOC

2021. szeptember 13-án újra indul a  3R és az állatok szerepe a kutatásban MOOC középiskolai tanárok számára. A kurzus központi témája, hogyan lehet az állatokat helyettesíteni a tudományos kísérletek során. A kurzus leginkább a biológia és természettudományos tárgyakat oktató tanárokat célozza, de bárki jelentkezhet, akit érdekel a téma.
3 éve
Digitális műveltség / online biztonság MOOC indul!

Digitális műveltség / online biztonság MOOC indul!

Napjainkban a hamis hírek, online csalások elárasztották az internetet, különösen megnövekedett a számuk a COVID-19 járvány alatt. A valós és hamis hírek, a hasznos és a felesleges információk megkülönböztetése kihívás elé állítja a fiatalokat, időseket egyaránt. Az EUN kurzusa segít Önnek az eligazodásban!
3 éve
A mesterséges intelligencia alapjai az iskolában

A mesterséges intelligencia alapjai az iskolában

2020-ban a Kódolás Hetén (EU Code Week), az szervezők megdöntöttek minden eddigi rekordot. 72 700 kódolással, robotikával, kapcsolatos eseményt sikerült szervezniük a világ 80 országában. A résztvevők száma, meghaladta a 3.4 milliót, 41%-uk lány volt. Az események 85%-a iskolákban zajlott, a résztvevők átlagéletkora 10 év volt. Minden 5. tevékenység online formában került megrendezésre.
3 éve
STEM online napok a természettudományos oktatásért

STEM online napok a természettudományos oktatásért

A STEM online napok 2020 egy különleges online eseménysorozat, amelyet a Scientix, a STEM Alliance, a   STEM School Label, a STE(A)M IT, az Impact EdTech, a  TIWI, a SpaceEU és az  Amgen Teach közösen hirdet meg. Április végétől július elejéig változatos MTMI eseményekre kerül sor, amelyek nagy részén mindenki számára nyitott a részvétel lehetősége.
4 éve
Még több tudomány, új magyar nyelvű források

Még több tudomány, új magyar nyelvű források

Mi az az asztroköltészet? Hogyan illusztráljuk az évszakok váltakozását egy narancs segítségével? Mi a matematika és a filmek közötti kapcsolat? Na és hogyan ösztönözzük a fiatalokat MTMI karrier választására? Az összegyűjtött forrásokban megtalálja a választ!
5 éve
1234567 / 55

Csatlakozz hozzánk!

Kapcsolódó oldalak

Scientix A természettudományos oktatás közössége
All you need is code Minden a kódolás tanulásáról
Go Lab Laboratóriumok online
CodeWeek A Kódolás Hetének honlapja
Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten

Csoportot ajánlunk