8 nyelven elérhető oktatási anyagok 3Rs témában
2022/12/16 12:32
4336 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Ugye Ön is látott már fiatalokat a képen látható, figyelemfelhívó ábrát és szöveget tartalmazó táskával? Ez is azt bizonyítja, hogy ezt a korosztályt foglalkoztatja az állatkísérletek kérdése. Vajon hogyan tudunk a témával kapcsolatos kérdéseikre hiteles válaszokat adni? 

fighting_animal_testing

Ha szeretné megismertetni diákjaival azt a 3 alapelvet, amely a humánus állatkísérletek megvalósítását célozza meg, akkor tekintse meg a 3Rs Project keretében kifejlesztett oktatási tartalmakat.

Mit is takar a 3Rs? Replacement, vagyis ahol lehetséges, a tudományos kísérletekben az állatok helyettesítése. Reduction, azaz a lehető legkevesebb állat felhasználása a kisérletekben. Refinement, amely az állatok a kísérletek alatti leghumánusabb bánásmódját jelenti.

mouse

A Pilot Three Rs Project angol nyelvű anyagaiból nemrégiben 8 európai nyelvre fordítottak le érdekes, a középiskolás korosztály érdeklődését célzó oktatási tartalmakat,  a meglévő oktatási forgatókönyeket még plusz kettővel kiegészítve. Ezek az anyagok, óravázlatok az alábbi linkeken érhetők el:

A tananyagok angol, cseh, holland, francia, német, olasz, lengyel, román, és spanyol nyelven érhetők el.
Töltse le és használja ezeket az innovatív tananyagokat és segítse diákjait abban, hogy a témában jól informált, aktív állampolgárokká váljanak!

Bővebb információt a 3Rs Projectről ITT talál.

Csatlakozz hozzánk!

Kapcsolódó oldalak

Scientix A természettudományos oktatás közössége
All you need is code Minden a kódolás tanulásáról
Go Lab Laboratóriumok online
CodeWeek A Kódolás Hetének honlapja
Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten

Csoportot ajánlunk