Arduino nap 2017. április 1-jén!
2017/03/16 12:30
2235 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

2017. április elsején lesz az Arduino nap, amikor világszerte ünneplik az Arduino születésnapját. Az esemény egy 24 órás megmozdulás lesz az érdeklődők az eseményen együtt tudnak lenni, megoszthatják tapasztalataikat és tanulhatnak is új dolgokat. 

De mi is az az Arduino?


Az Arduino egy szabad szoftvert és nyílt forráskódot használó, elektronikai fejlesztőplatform, amely arra lett tervezve, hogy a különböző projektekben az elektronikus eszközök könnyebben hozzáférhetőek, kezelhetőek legyenek. Sokak számára elérhető, mivel olcsó (az alapgépet és a kiegészítőket tekintve is), könnyen beszerezhető, egyszerűen programozható, és csatlakoztatható más eszközökhöz. Az Arduinohoz rengeteg kiegészítőt (szenzor, LED, joystick, servo motor stb.) lehet vásárolni, ezzel mintegy végtelenné téve a felhasználását.

hello_arduino

A CTC 101


Az Arduino kifejezetten oktatási céllal kifejlesztett eszköze a CTC 101 elnevezésű szerkezet melynek jelentése Kreatív Technológiák az Osztályteremben (Creative Technologies in the Classroom) mely egy egyfajta MTMI támogató programot takar. A diákok megismerkedhetnek a programozás alapjaival, elektronikával és mechanikával egy sor játékos, könnyen elkészíthető és jól dokumentált projekten keresztül. Az eszköz a 13-17 éves korosztályt célozza, de ideális fejlesztői környezet lehet a középiskolai tanároknak vagy azoknak, akik érdeklődnek a fent nevezett tantárgyak iránt. A CTC-vel való tanulás során a tanárok és a diákok 5 témában több, mint 25 feladatot tudnak elkészíteni különböző nehézségi szinteken. Az Arduino fejlesztés célja, hogy egy olyan e-learning felületet biztosítson, ahol könnyen hozzáférhető minden olyan információ a programozásról, elektronikáról és mechanikáról, amire szüksége lehet a felhasználóknak. Ebbe beletartoznak a videók, könnyen követhető instrukciók és jól dokumentált tanagyagok is.
A CTC 101-ról és az Arduino felhasználási lehetőségeiről számos videót és képet találhatunk a közösségi médiában.

arduino


Az Arduino nap


A fentebb említett Arduino naphoz bármilyen felhasználói csoport csatlakozhat: tanárok, szakemberek, egyesületek stb. Az eseményt lehet látogatni, de lehet saját rendezvényt szervezni is, foglalkozástól függetlenül, mindenki előtt nyitva áll a lehetőség, aki szeretné ünnepelni ezt a napot. Aki szervezőként szeretne csatlakozni a rendezvényhez, annak ajánlott olyan tevékenységet szervezni, ami illik az adott közösségbe. Ez lehet vitafórum, beszélgetés, gyakorlati workshop vagy egy egyszerű bemutató, de fontos hogy a nyilvánosság számára ingyenesen elérhető legyen a program. Bővebb információ itt található.
Fontos, hogy a részvételi szándékot az eseményen március 18-ig jelezni kell a következő elérhetőségen.

Csatlakozz hozzánk!

Kapcsolódó oldalak

Scientix A természettudományos oktatás közössége
All you need is code Minden a kódolás tanulásáról
Go Lab Laboratóriumok online
CodeWeek A Kódolás Hetének honlapja
Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten

Csoportot ajánlunk