Csatlakozzon most a STEM Alliance új programjához: Szakemberek vissza az iskolába
2017/03/14 14:06
3333 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

A „Szakemberek vissza az iskolába” program egy STEM Alliance program, melynek célja, hogy a már szakmában dolgozó MTMI szakemberek (mérnökök, kutatók, technikusok, HR managerek stb.) meglátogassák az iskolákat és különböző akár félnapos programokban vegyenek részt az iskolával együttműködve.A program célja, hogy felkeltsék a diákok és a tanárok figyelmét az MTMI karrierek és munkák iránt.

Az iskolák megszervezik és előkészítik a látogatásokat az MTMI szakembereknek olyan tanórai feladatokkal, melyek kapcsolódnak az adott tárgyhoz.
A kezdeményezés idén tavasszal indul, melynek csúcspontja az MTMI felfedező hét 2017 április 24-30 között.
A STEM Alliance egy olyan rendszert biztosít, ahol egyrészt támogatja az iskolákat, hogy szervezzék meg a látogatásokat, másrészt biztosítja arról az MTMI szakembereket, hogy az iskolai részvételük fontos és értelme van.


A PGB2S füzet (mely hamarosan megjelenik) hasznos tanácsokat és jó gyakorlatokat fog adni, hogy a látogatások sikeresek legyenek. A füzet tartalmazni fog a tanároknak információt arról, hogyan készítsék elő a látogatást, milyen feladatokkal készüljenek a szakembereknek illetve nyomon követési foglalkozásokat. A látogató szakemberek információt találhatnak arra a füzetben, hogyan szervezzék meg a látogatást, hogyan szólítsák meg a diákokat illetve információt a feladatok értékeléséről.

back to school


A legfontosabb azonban az, hogy elérhető egy PGB2S nevű Eszköz, mely lehetőséget ad a cégeknek és az iskoláknak, hogy kapcsolatba léphessenek egymással. Az Eszköz úgy működik, mint egy adatbázis, ahol feltérképezhetőek az izgalmas és új együttműködő kapcsolatok az iskolák és a cégek között. Az Eszköz alkalmas arra hogy az iskolák és az MTMI szakemberek egymásra találjanak, vagy ha már van élő kapcsolatok iskolák és szakemberek közöttt, akkor a PGB2S Eszköz egy olyan lehetőség, ahová csatlakozhatnak és megoszthatják a látogatásaikat


A programról bővebben tájékozódhat tanárként és cégként is, csatlakozni pedig itt lehet.


A program szervezője a STEM Alliance, melynek kordinátorai a Eurpean Schoolnet és a CSR Europe.

Csatlakozz hozzánk!

Kapcsolódó oldalak

Scientix A természettudományos oktatás közössége
All you need is code Minden a kódolás tanulásáról
Go Lab Laboratóriumok online
CodeWeek A Kódolás Hetének honlapja
Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten

Csoportot ajánlunk