Ismét Scientix online tanfolyam indul
2023/01/30 15:38
1405 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Ön természettudomány, informatika, technológia, mérnöki tudományok, vagy matematika tantárgyat tanító pedagógus? Rugalmas időbeosztást biztosító, ingyenes, rengeteg gyakorlati ötletet kínáló kurzust keres? Az Oktatási Hivatal gondozásában 30 órás, akkreditált, magyar nyelvű, online Scientix tanfolyam indul 2023 február és március hónapjaiban.

chemistry_cikkbe

A kurzus a Scientix nemzetközi STEM program eredményeire épít és fókuszában a STEM innovatív oktatása áll. A tanfolyamra alsó tagozaton, felső tagozaton, középiskolában tanító pedagógusokat várunk. Ajánljuk a képzést a szaktanácsadói feladatot ellátó kollégáknak is. A kurzus idegennyelv-ismeret nélkül elvégezhető.
A 2022-es évben több alkalommal is sikeresen megtartott Scientix kurzus résztvevőitől több témában nagyon sok pozitív visszajelzést, javaslatot kaptunk, melyeket beépítettünk a képzésbe. Ezért is ajánljuk ismételten Önök figyelmébe ezt a lehetőséget.


Módszertani ötletek


A továbbképzés célja, hogy a résztvevők képesek legyenek a tanulók számára tudományos színvonalú, a korszerű tudományos szemléletet tükröző órákat tartani, amelyek egyben motiválók is, és felkeltik a tanulók érdeklődését a tantárgy illetve a STEM-re épülő életpályák iránt. A tanfolyam során a résztvevők ezen célok eléréséhez a gyakorlatban jól alkalmazható módszerekkel és ötletekkel gazdagodhatnak.


Nemzetközi kitekintés, együttműködés


A tanfolyam során a pedagógusok átfogó képet kaphatnak az európai oktatási irányzatokról megismerhetnek jó gyakorlatokat, oktatási trendeket, kitekinthetnek a nemzetközi gyakorlatokra. Továbbá hasznos tippeket kaphatnak azok a pedagógusok is, akik szeretnének nemzetközi tanári együttműködésben részt venni.

scientix_cikkbe

Személyes érdeklődésre szabva


A kurzus tartalmi egységeben nagyon sok link található. Ezek lehetőséget biztosítanak arra, hogy a résztvevő jobban elmélyedjen abban a témában, amely számára a legérdekesebb.


Interaktív


A kurzus folyamatos együtt gondolkodásra hívja a résztvevőket, a megadott felületen meg lehet osztani szakmai eredményeket, sikereket, jó gyakorlatokat, tapasztalatokat, ötleteket, de lehetőség van a problémák, esetleges nehézségek megvitatására is.


Rugalmasság


A tanfolyam online formában, egyéni ütemben végezhető el 6 hét alatt.

A képzés moduljai, illetve azok témái:


1. modul:
A kurzus menete és a Scientix program
2. modul:
Hogyan jelenhetnek meg valós problémák a STEM tanórákon?
3. modul:
Tevékenységalapú tervezés és a kutatásalapú tanulás
4. modul:
Problémaalapú tanulás és a tervezői gondolkodás
5. modul:
Tantárgyköziség és iskolai együttműködések
6. modul:
Együttműködések és a záró feladat elkészítése


Idézet egy, a kurzust sikeresen teljesítő kolléga visszajelzéséből: „…3 pozitívumot szeretnék kiemelni. Tanárként nagyon szoros a napirendem, ezért én kifejezetten egy rugalmas időbeosztásra lehetőséget adó továbbképzési lehetőséget kerestem. Továbbá nagyon jó volt megismerni, hogy más országokban hogyan tanítanak természettudományos tárgyakat, illetve nagyon hasznosnak tartom, hogy saját ötleteket fogalmazhattunk meg és folyamatos volt a reflektálási lehetőség. A mai napig dolgozik bennem az a sok ötlet, amellyel a tanfolyam során találkoztam.”


(egy 6 osztályos gimnáziumban oktató biológia-kémia szakos tanárnő)

Reméljük, sikerült felkeltenünk az érdeklődést a továbbképzés iránt és találkozunk a tanfolyamon!

Jelntkezés:


Tanfolyam tervezett időpontja: 2023 február - március
Információ és jelentkezés a területi POK (Pedagógiai Oktatási Központ) képviselőknél, elérhetőségüket ITT találják.

Címkék:

Csatlakozz hozzánk!

Kapcsolódó oldalak

Scientix A természettudományos oktatás közössége
All you need is code Minden a kódolás tanulásáról
Go Lab Laboratóriumok online
CodeWeek A Kódolás Hetének honlapja
Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten

Csoportot ajánlunk