2023 januárjában indul a Make it Open Schooling MOOC kurzus!
2022/12/16 15:20
4550 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Az angol nyelvű, ingyenes kurzus során a résztvevők megismerkedhetnek az Open Schooling  fogalmával, az alkotópedagógiával, illetve korszerű ismereteket szerezhetnek arról, hogy a tanítás és tanulás nyílt iskolai megközelítése hogyan integrálható az oktatási tevékenységekbe - különösen a természettudományos oktatásba - és hogyan kapcsolható össze az alkotó pedagógiával.

Nézze meg a kurzus promóciós videóját:

Az Open Schooling előnyeinek bemutatására, illetve hogy ez a megközelítés hogyan alkalmazható a tanulás - tanítás folyamata során, és nem utolsósorban az oktatói munkát végzők inspirációja céljából- a tanfolyam a legjobban bevált gyakorlatokat és a tanárok személyes beszámolóit is tartalmazza.
A kurzusban résztvevők ingyenes, azonnal használható oktatási anyagokat – mint például a Navigator vagy az Open Schooling Information Packs – ismerhetnek meg, melyeket azzal a céllal fejlesztettek ki, hogy iránymutatást adjanak és támogassák az Open Schooling és az alkotópedagógia oktatási tevékenységekbe való integrációját. A segédanyagok használatához oktatóvideók nyújtanak segítséget.

Open_schooling_kids_cikk

A tanfolyam arra vonatkozóan is ad tippeket, hogy miképpen lehet külső szakértőket és helyi érdekelt feleket bevonni a nyílt iskolai oktatási tevékenységbe.
Ha szeretne többet tudni az Open Schooling-ról, ajánljuk figyelmébe a Nyitott Iskola? Mi is ez tulajdonképpen? című cikkünket.

A kurzus saját tempóban végezhető, ami nagy rugalmasságot biztosít. Hetente nyílik meg egy modul, de csak néhány határidőre kell figyelni (a kvízekre, és/vagy a társértékelés tevékenységeire).

A kurzus moduljai:
Module 1: Ismerkedjen meg az Open Schooling megközelítéssel.
Nyitás: 2023. január 9.

Module 2: Tudjon meg még többet az Open Schooling-ról.
Nyitás: 2023. január 16.

Module 3: Nyitott Iskolamodell és az alkotó pedagógia
Nyitás: 2023.január 23.

Module 4: Az Open Schooling tevékenységek értékelése.
Nyitás:2023. január 30.

Kinek ajánljuk a kurzust?
Általános, középiskolai valamint természettudományos tárgyakat oktató tanároknak, tanterv fejlesztőknek és az iskolarendszeren kívüli oktatással foglalkozó szakembereknek, akik szeretnék, hogy az iskolák a helyi közösség középpontjába kerüljenek (pl. múzeumpedagógusoknak).

A képzés időpontja: 2023. január 9 - február 15.

A képzés nyelve: angol

Ajánlott ráfordított munka: 4 óra hetente / összesen 20 óra

További információ és jelentkezés:  ITT

Csatlakozz hozzánk!

Kapcsolódó oldalak

Scientix A természettudományos oktatás közössége
All you need is code Minden a kódolás tanulásáról
Go Lab Laboratóriumok online
CodeWeek A Kódolás Hetének honlapja
Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten

Csoportot ajánlunk