Lányok Napja – a jövő rád vár, te mire vársz?
2017/04/07 13:44
3723 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

2017. április 27-én ismét Lányok Napja, immár 6. alkalommal Magyarországon. Egy nap, amikor találkozhatsz szakemberekkel és kipróbálhatod magad és a képességeidet. Minden középiskolás lány részére nyitott a lehetőség a csatlakozásra: a nap, amikor sok vállalat, kutatási intézmény, egyetemi laboratórium nyitja meg kapuit a lányok előtt a tudomány és a technológia, a kutatás és az informatika területén.

A Lányok Napja különböző típusú rendezvényeket tartalmaz, melyek révén a fiatalok betekintést nyerhetnek a műszaki egyetemek, kutatóintézetek és cégek életébe. Ennek érdekében a fogadó intézmények megnyitják laboratóriumaikat, műhelyeiket és irodáikat; találkozókat szerveznek női professzorokkal és munkatársakkal, akik eleven példaként szolgálnak arra, hogy milyen érdekes és izgalmas egy műszaki egyetemen tanulni vagy egy technológiai cégnél dolgozni. Számtalan interaktív program várja a lányokat, ahol akár hatalmas gépekkel esztergálhatnak, érdekes kísérletekbe pillanthatnak bele, kipróbálhatják a legújabb technológiai fejlesztéseket és „kütyüket”.


A programokra érdemes minél hamarabb jelentkezni, mert a férőhelyek száma rohamosan fogy.

lány vegyész


A Microsoft kutatása szerint Európában a természettudományos tárgyak iránt a lányok érdeklődése hamar elvész. Ennek okai országonként eltérőek, de az összes vizsgált országról elmondható, hogy nagyobb figyelmet kell szentelnie arra, hogy az MTMI tárgyak iránt érdeklődő lányokat támogassa. Ez minden országnak gazdasági és társadalmi érdeke is. A Lányok napja egy fontos kezdeményezés, melyhez több ország is csatlakozott és azonos napon kerül megrendezésre.


Korábbi látogatásokról videók itt találhatóak.

A Lányok Napja akció főszervezője a Nők a Tudományban Egyesület

Csatlakozz hozzánk!

Kapcsolódó oldalak

Scientix A természettudományos oktatás közössége
All you need is code Minden a kódolás tanulásáról
Go Lab Laboratóriumok online
CodeWeek A Kódolás Hetének honlapja
Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten

Csoportot ajánlunk