Tudomány

Csatlakozzon cégével a STEM Alliance-hez!

Csatlakozzon cégével a STEM Alliance-hez!

A European Schoolnet cégek jelentkezését várja, hogy társadalmi felelősségvállalásuk keretében csatlakozzanak a STEM Alliance nemzetközi szövetséghez az MTMI (matemetika, természettudományok, mérnöki tudományok, informatika) életpályák népszerűsítése érdekében.

4 éve
Diabetikus kifejezés – törölve

Diabetikus kifejezés – törölve

Az eddig „diabetikus” jelzővel feliratozott termékek eltűnnek a polcokról. Pontosabban átalakulnak. A július 20-tól hatályba lépő uniós jogszabály miatt elsősorban a szénhidrát anyagcserezavarral élőknek, vagyis a cukorbetegeknek kell majd figyelmesebbnek lenniük, de a változás gyakorlatilag mindenkit érint...

6 éve
A Nap-Föld kapcsolatok

A Nap-Föld kapcsolatok

A napszél a Nap koronájából kilépő elektromosan töltött részecskék áramlata.

6 éve
A kategória cikkei
Odysseus űrverseny

Odysseus űrverseny

A tehetséges és szerencsés diákok 7 és 22 év között nyerhetnek egy teleszkópot vagy egy utazást Francia-Guyanába, a dél-amerikai az űrközpontba, ha jelentkeznek a második Odysseus II versenybe.
5 éve
Arduino nap 2017. április 1-jén!

Arduino nap 2017. április 1-jén!

2017. április elsején lesz az Arduino nap, amikor világszerte ünneplik az Arduino születésnapját. Az esemény egy 24 órás megmozdulás lesz az érdeklődők az eseményen együtt tudnak lenni, megoszthatják tapasztalataikat és tanulhatnak is új dolgokat.
5 éve
Új STEM program

Új STEM program

A „Szakemberek vissza az iskolába” program egy STEM Alliance program, melynek célja, hogy a már szakmában dolgozó MTMI szakemberek (mérnökök, kutatók, technikusok, HR managerek stb.) meglátogassák az iskolákat és különböző akár félnapos programokban vegyenek részt az iskolával együttműködve.A program célja, hogy felkeltsék a diákok és a tanárok figyelmét az MTMI karrierek és munkák iránt.
5 éve
Galileo Navigáció

Galileo Navigáció

A Galileo egy új európai innovatív online navigációs rendszer, mely 2016 decembere óta érhető el.
5 éve
Új MOOC indul

Új MOOC indul

Az égbolt megfigyelése már régóta a kultúránk kulcsfontosságú eleme és fontos szerepet játszik az életünkben. Egy új kurzus, a Korokon átívelő navigáció MOOC keretében felfedezhető a navigálás története az ókori Görögországtól a XV. századi európai felfedezőkön és felderítéseiken át egészen a jelenkorig, amikor az európai Galileo program zajlik és számos technológia szolgálja ki a polgári szükségleteket.
5 éve
Tudományos életpályák

Tudományos életpályák

A European Schoolnet Academy új angol nyelvű, ingyenes online kurzusa segíti a tanárokat, karriertanácsadókat és más szakembereket, hogy megismertessék és vonzóvá tegyék a mérnöki, természettudományos, matematikai és informatikai (MTMI) életpályákat, akár már az egészen fiatal tanulók számára is.
5 éve
Átadtuk a Sulinetwork 2015 díjakat!

Átadtuk a Sulinetwork 2015 díjakat!

Az Oktatási Hivatal Sulinet osztálya 2016-ban is átadta a Sulinetwork-díjat, amit három olyan pedagógus kapott, akik 2015-ban sokat tettek a digitális írástudás fejlesztésért.
5 éve
Fény és anyag

Fény és anyag

Ismét a kutatóké a főszerep a Csopa kávézójában. Tudománynépszerűsítő programsorozat keretében december 13-án 17.30-tól Keszthelyi Tamás az MTA Természettudományi Kutatóközpont, Anyag- és Környezetkémiai Intézet munkatársa a színképelemzés rejtelmeibe vezeti be a hallgatóságot a Tudományos Csopa Cafe rendezvényén.
5 éve
 Erasmus+

Erasmus+

Az Erasmus+ program keretében 2016-ban 340 oktatási és képzési területen megvalósuló projekt nyert támogatást Magyarországon. Az uniós program koordinálását végző Tempus Közalapítvány adatai szerint az oktatási intézmények több mint 29 millió eurót (8,7 milliárd forintot) fordíthatnak ezeknek az együttműködéseknek a megvalósítására. Ez közel 14.000 fő nemzetközi tapasztalatszerzését teszi lehetővé a köznevelés, a szakképzés, a felsőoktatás és a felnőtt tanulás területén. Jövőre a program költségvetése terén 15%-os növekedés várható, ami a pályázatok számának további emelkedésében is megmutatkozik majd.
6 éve
Magyar fizikus nyerte a GE globális versenyét

Magyar fizikus nyerte a GE globális versenyét

Az 1.000 ‘kocka’ közül Szabó Zoltán fejtette meg elsőként, miről csiripelnek a számítógépek.
6 éve
1234567 / 54

Csatlakozz hozzánk!

Kapcsolódó oldalak

Scientix A természettudományos oktatás közössége
All you need is code Minden a kódolás tanulásáról
Go Lab Laboratóriumok online
CodeWeek A Kódolás Hetének honlapja
Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten

Csoportot ajánlunk