Tudomány

Csatlakozzon cégével a STEM Alliance-hez!

Csatlakozzon cégével a STEM Alliance-hez!

A European Schoolnet cégek jelentkezését várja, hogy társadalmi felelősségvállalásuk keretében csatlakozzanak a STEM Alliance nemzetközi szövetséghez az MTMI (matemetika, természettudományok, mérnöki tudományok, informatika) életpályák népszerűsítése érdekében.

3 éve
Diabetikus kifejezés – törölve

Diabetikus kifejezés – törölve

Az eddig „diabetikus” jelzővel feliratozott termékek eltűnnek a polcokról. Pontosabban átalakulnak. A július 20-tól hatályba lépő uniós jogszabály miatt elsősorban a szénhidrát anyagcserezavarral élőknek, vagyis a cukorbetegeknek kell majd figyelmesebbnek lenniük, de a változás gyakorlatilag mindenkit érint...

5 éve
A Nap-Föld kapcsolatok

A Nap-Föld kapcsolatok

A napszél a Nap koronájából kilépő elektromosan töltött részecskék áramlata.

5 éve
A kategória cikkei
Energiatermelés napelemekkel

Energiatermelés napelemekkel

2009-ben napos és csapadékmentes időszak volt télen. Teljes kapacitással termeltek a napelemek és a szélerőművek. A német  áramtőzsdén esni kezdtek az árak és csoda történt, mert volt egy időszak, amikor nullára esett az áram ára. Történhet ilyen? Igen, szabadságolások és ideális viszonyok a megújuló energia előállításához, csökkenő energiafelhasználás. Így az atomerőműveken kívül minden más erőművet leállítottak, a napelemek és a szélerőművek pedig csak termeltek, csak termeltek...
7 éve
Tengeri állathatározó!

Tengeri állathatározó!

Dobjuk fel a tengerparti nyaralást egy kis partközeli búvárkodással! Nem kell hozzá más csak egy búvárszemüveg és ez a rögtönzött határozó.
7 éve
Mi az egészség?

Mi az egészség?

Nem is gondolnád, milyen nehéz erre az egyszerű kérdésre válaszolni!
7 éve
Kahn akadémia

Kahn akadémia

A hazai oktatás a modern technológiát még nem használja olyan mértékben, ahogy ezt a világ számos részén láthatjuk. Hazánkban kevés digitális tananyag születik úgy, hogy egy elkötelezett honpolgár szerzői jogi korlátozások nélkül a köz javára bocsájtja ezeket. Széchenyi István annak idején minden birtoka egy évi jövedelmét ajánlotta fel a Magyar Tudós Társaság, mai nevén a Magyar Tudományos Akadémia megalapítására. Salman Kahn 2006-ban alapította meg a maga egyszemélyes akadémiáját.
7 éve
Medvetalp-veszély!

Medvetalp-veszély!

Hazánkban is egyre több helyen jelenik meg a kaukázusi medvetalp, mely komoly égési sérülést okozhat!
7 éve
Hány prímszám van?

Hány prímszám van?

Számolni már a gyerekek is tudnak. Egy után jön a kettő, majd a három, és minden soron következő szám eggyel nagyobb, mint az őt megelőző. A számokat azonos módon képezzük, az eredményül kapott értékek mégis különböző tulajdonságokkal bírnak.
7 éve
Fűtés a Föld energiájával?

Fűtés a Föld energiájával?

Már a római korban is használták, először a könnyen elérhető termálvíz formájában, főként gyógyításra, majd később fűtésre is. A 20. század elejétől már villamos energia termelésére is alkalmas berendezések állnak a felhasználók rendelkezésére.
7 éve
10 kép - Nukleáris katasztrófa Csernobilban

10 kép - Nukleáris katasztrófa Csernobilban

1986. április 26-án hajnali 1 óra 24 perckor robbanás történt a Kijevtől 120 km-re lévő csernobili atomerőműben. A katasztrófa áldozatainak számát még ma sem tudjuk pontosan. Csernobil az emberi felelőtlenség örök szimbóluma.
7 éve
Pénzt csinálni fizikával?

Pénzt csinálni fizikával?

Két magyar fiatalember egy egyszerű, fizika órákon is gyakran bemutatott kísérlet felhasználásával készített olyan játékot, amely világsiker lett. A játék neve Feel Flux! Néhányan már az új Rubik kockát látják benne!
7 éve
A geometria Legoja

A geometria Legoja

Az ókori görög matematikusok a Kr. e. VI. században három nevezetes problémát vetettek fel. Az ókori tudósok a geometria megalapozása során találtak rá három feladatra, amik évszázadokon át még a laikusok körében is nagy érdeklődést váltottak ki. Az érdeklődést talán az tarthatta fenn, hogy a feladatok látszólag nagyon egyszerűnek tűnnek egészen addig, amíg a feltételeket újra nem olvassuk. Melyek is ezek a feltételek?
7 éve
567891011 / 54

Csatlakozz hozzánk!

Kapcsolódó oldalak

Scientix A természettudományos oktatás közössége
All you need is code Minden a kódolás tanulásáról
Go Lab Laboratóriumok online
CodeWeek A Kódolás Hetének honlapja
Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten

Csoportot ajánlunk