Tudomány

Csatlakozzon cégével a STEM Alliance-hez!

Csatlakozzon cégével a STEM Alliance-hez!

A European Schoolnet cégek jelentkezését várja, hogy társadalmi felelősségvállalásuk keretében csatlakozzanak a STEM Alliance nemzetközi szövetséghez az MTMI (matemetika, természettudományok, mérnöki tudományok, informatika) életpályák népszerűsítése érdekében.

3 éve
Diabetikus kifejezés – törölve

Diabetikus kifejezés – törölve

Az eddig „diabetikus” jelzővel feliratozott termékek eltűnnek a polcokról. Pontosabban átalakulnak. A július 20-tól hatályba lépő uniós jogszabály miatt elsősorban a szénhidrát anyagcserezavarral élőknek, vagyis a cukorbetegeknek kell majd figyelmesebbnek lenniük, de a változás gyakorlatilag mindenkit érint...

5 éve
A Nap-Föld kapcsolatok

A Nap-Föld kapcsolatok

A napszél a Nap koronájából kilépő elektromosan töltött részecskék áramlata.

5 éve
A kategória cikkei
Íme, a keringés!

Íme, a keringés!

Lenyűgöző ábra- és animációgyűjtemény a keringési rendszerről és annak betegségeiről.
7 éve
10 kép - a szavanna állatai

10 kép - a szavanna állatai

A szavannák a forró övezet ligetes mezőségei. Társulásaikban pázsitfűfélék uralkodnak. A csapadék csökkenésével az esőerdők szomszédságában húzódó erdős szavannáról a bokros szavannán át a térítőkörök felé a füves szavannába jutunk.
7 éve
Érettségi tételek 2014 – Hidrogén-peroxid reakciója kálium-jodiddal

Érettségi tételek 2014 – Hidrogén-peroxid reakciója kálium-jodiddal

Az emelt szintű kémia érettségi szóbeli B. feladatsor 31. elvégzendő kísérlete hidrogén-peroxid-oldat és kálim-jodid-oldat reakciójának megfigyelését és elemzését kéri.
7 éve
A nukleáris energia

A nukleáris energia

A Paksi Atomerőmű bővítése kapcsán számtalan hír, cikk jelent már meg. Ezek nagyrészt arról szólnak, szükséges-e ez a beruházás, vagy megoldható más forrásokból is hazánk energiaellátása. Energiára szükség van, és pillanatnyilag úgy tűnik, a nukleáris energia megoldást jelenthet - következő cikkünkben bemutatjuk, hogy mi jelenthet megoldást az atomerőmű helyett.
7 éve
Kaucsuk vagy műanyag?

Kaucsuk vagy műanyag?

Hétköznapi tárgyaink és eszközeink nevében sokszor tévesen szerepelnek egyes műanyagok nevei. A nejlonzacskó nagysűrűségű polietilénből, a bakelitlemez polivinil-klorid és polivinil-acetát kopolimerjéből készül - és a pingponglabda anyaga sem kaucsuk.
7 éve
Izzókat takarékosra?

Izzókat takarékosra?

A legújabb törvényi szabályozások szerint hamarosan már nem is kapható hagyományos izzó a boltokban. A gyártók több, újszerű megoldással próbálják betölteni a népnyelv szerint csak villanykörtének nevezett eszköz helyét a világítástechnikában. Miért volt szükség a cserére? Miért nem volt jó a hagyományos izzó? Miben más az energiatakarékos?
7 éve
10 kép - békák a világ minden tájáról

10 kép - békák a világ minden tájáról

A békák, más néven farkatlan kétéltűek teste zömök, hátsó lábuk hosszú ugróláb. Méregmirigyekben gazdag bőrük alatt kiterjedt nyirokzsákok vannak. Fogaik igen aprók, nyelvük általában elöl nőtt le, így messzire kiölthető.
7 éve
A fényképezés alapjai

A fényképezés alapjai

Nem szükséges ismernünk egy eszköz működését ahhoz, hogy használni tudjuk a mindennapi életben. Így van ez pl. az autóval is. Ha azonban az eszközt mesteri szinten szeretnénk használni, akkor ebben sokat segíthet, ha jó ismerjük a működését.
7 éve
A biomok és a sivatagok

A biomok és a sivatagok

A sivatagok zord körülményeiről már mindenki hallott, de azzal is tisztában vagyunk, hogy ennek ellenére számos élőlény alkalmazkodott a szélsőséges körülményekhez.
7 éve
10 kép - bálnák az óceánban

10 kép - bálnák az óceánban

A partoktól a nyílt vizek felé távolodva csökken a víztápanyag- és oxigéntartalma, ezért kisebb a nyílt tengerek életközösségeinek fajgazdagsága is. A moszatok szinte kizárólag a plankton tagjai, a szilárd aljzat hiánya miatt kevés a teleptestű faj. A nyílt vizek állatai úszó vagy lebegő életmódúak. Többségük planktonevő, de számos ragadozó is akad köztük. A magasabb oxigéntartalom és a nagyobb planktonsűrűség miatt a hidegebb tengerek élővilága változatosabb.
7 éve
6789101112 / 54

Csatlakozz hozzánk!

Kapcsolódó oldalak

Scientix A természettudományos oktatás közössége
All you need is code Minden a kódolás tanulásáról
Go Lab Laboratóriumok online
CodeWeek A Kódolás Hetének honlapja
Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten

Csoportot ajánlunk