Online szertár
2013/07/05 14:32
2810 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Az internet tele van információval, okossággal és ostobasággal egyaránt találkozhatunk, mértékükben talán nem egyformán vannak jelen (az alapos gyanú szerint okosságból kevesebb van). Ezen igyekszünk most egy kicsit javítani egy nagyszerű és roppant tanulságos oldal bemutatásával.

A szertar.com Zsíros László Róbert videóblogja, ahol magas szintű, tudományos ismeretterjesztéssel találkozhatunk. Ha valakinek eszébe jutna Öveges professzor, az nem véletlen. A Szertár oldala az általa kitaposott ösvényen halad: látványos, szórakoztató és izgalmas természettudományos kísérletek egész sorát lehet megtekinteni.

Rakéta a Margitszigeten

A Szertár főként egy hetente frissülő kísérletes videoblogként indult (jelenleg, sajnos kb. fél éve nem frissült), melynek mottója: Tudomány. Ahogy tetszik. Hogy a tudomány valóban tetszhet, jelzi az is, hogy a Szertár blogot a Goldenblog szakmai- és közönségzsűrijének szavazatai alapján a 2009-es év blogjának választották.

szertar-kiserletbemutato Zsíros László Róbert kísérletbemutatót tart

A Szertáron megjelenő anyagokon – ha másképp nincs jelezve – Zsiros László Róbert szerzői jogai állnak fenn. Megfelelő hivatkozással az anyagok ingyenesen hozzáférhetők és oktatási, ismeretterjesztési célra szabadon felhasználhatók. A Szertár anyagait kereskedelmi céllal felhasználni, a webizódokat (videókat) újravágni, átszerkeszteni, kizárólag a szerző írásos engedélyével szabad.

Túlélő kempingtűzhely

A Szertár tehát bárki számára ingyenesen elérhető. Ha tetszik az oldal ajánld barátaidnak, ismerőseidnek, tanítványaidnak vagy éppen tanáraidnak! Segíts a terjesztésben azzal, hogy honlapodra, blogodra kiteszed a Szertár logóját a www.szertar.com oldalra mutató linkkel. Természettudományokat tanítóknak kötelező az oldal, mindenki másnak melegen ajánlott.

Remélhetőleg az oldal hamarosan újra frissül, addig is jó böngészést a természettudományok világában: www.szertar.com

Csatlakozz hozzánk!

Kapcsolódó oldalak

Scientix A természettudományos oktatás közössége
All you need is code Minden a kódolás tanulásáról
Go Lab Laboratóriumok online
CodeWeek A Kódolás Hetének honlapja
Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten

Csoportot ajánlunk