Virtuális utazás a Naprendszerben!
2002/02/05 00:00
3974 megtekintés
A cikk lejárt! Valószínű, hogy már nem aktuális információkat tartalmaz!
A NASA a Caltech-hel együtt egy csodálatos Naprendszer Szimulátort (Solar System Simulator) fejlesztett ki. Már a kezdőoldal is lélegzetelállító. Annyi mindent lehet beállítani, hogy szinte elveszünk a részletekben. No, de mit is szimulálhatunk? Hidd el, muszáj kipróbálnod! Mondom, ne töprengj, kattints!
A szimulátor kezdőoldala

A NASA a Caltech -hel együtt egy csodálatos Naprendszer Szimulátort (Solar System Simulator) fejlesztett ki. Már a kezdőoldal is lélegzetelállító. Annyi mindent lehet beállítani, hogy szinte elveszünk a részletekben. No, de mit is szimulálhatunk? Kiválaszthatjuk azt, hogy honnan, mikor és mit szeretnénk nézni. No, arra azért senki ne számítson, hogy hálószobák ablakain is bekukucskálhatunk! :))) Azért egy konkrét példa biztos segít abban, hogy elképzelhesd, mit is nyújt a szimulátor. Lássuk csak! Állítsd be a mai napot és az időpontot (a GMT jelentését remélem tudod), fura, de akár azt is megnézheted, mi lesz holnap Naprendszerünkben. Ezután azt a helyet kell beállítanod, pl. a Plútót, ahonnan nézed, mondjuk az Arielt. (Ne lepődj meg, ő nem a kis hableány lesz, hanem az Uránusz holdja.) A megjelent képek valódinak tűnnek, káprázatos, akár valamiféle sci-fi helyszínén járnánk. Naprendszerünk minden bolygólyára, illetve azok holdjaira is eljuthatunk egy szempillantás alatt, és arra nézhetünk, amerre csak tetszik. A képek folyamatosan változnak, hiszen a szimuláció a valós időben történik. Még azt is megtudhatod, hogy a Föld milyen arcot mutatna, ha éppen a Hold egyik kráterének szélén ülve tekintenél rá. Egy következő pillanatban átülhetsz a Galileo űrszondára vagy akár a Voyager 1-re is, hogy onnan szemléld csodálatos bolygónkat!

A szimulátorhoz, mintegy mellékletként, tartozik egy térképgyűjtemény is, illetve művészek által készített űrképek sokasága is!

Jó szórakozást mindenkinek! Kattints ide , ha ki akarod próbálni!

Csatlakozz hozzánk!

Kapcsolódó oldalak

Scientix A természettudományos oktatás közössége
All you need is code Minden a kódolás tanulásáról
Go Lab Laboratóriumok online
CodeWeek A Kódolás Hetének honlapja
Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten

Csoportot ajánlunk